Meny

Apple-sjefen raser mot EU-krav: – Politisk pissprat

Apples administrerende direktør Tim Cook (til venstre) fotografert 24. april sammen med sjefen for Hillary Clintons valgkampstab John Podesta i Los Altos Hills i California. Foto: Aaron P. Bernstein (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple-sjef Tim Cook avfeier EU-kommisjonens krav om å betale opp mot 13 milliarder i straffeskatt til Irland som «politisk pissprat».

I et intervju med avisen Irish Independent torsdag avviser Cook på det sterkeste EU-kommisjonens påstand om at Apple slapp unna med en skattesats på ned mot 0,005 prosent i Irland.

Irland er en brikke i et større politisk spill fra Brussel som går ut på å harmonisere skattene i Europa, antyder Cook i intervjuet. Han hevder EU-kommisjonen ikke har grunnlag for å fremme skattekravet og sier han gleder seg til den varslede anken fra regjeringen i Irland.

Bakgrunn:  Obama frykter amerikanske borgere må ta Apple-regningen

– Jeg tror vi kommer til å samarbeide veldig tett, ettersom vi har samme motivasjon. Ingen gjorde noe galt her, og vi er nødt til å stå samlet. Irland blir hakket på, og dette er uakseptabelt, sier Cook.

EU-kommisjonen mener Irland siden 1991 har krevd så lite skatt fra Apple at det utgjør ulovlig statsstøtte fordi IT-giganten har fått en skattefordel som andre selskaper ikke får. EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager påpekte at selskapet Apple Sales Internationals effektive skatterate i Irland hadde sunket til bare 0,005 prosent i 2014.

Les også:  Obama frykter amerikanske borgere må ta Apple-regningen

– Det er fullstendig politisk pissprat. De bare tok et tall fra – jeg vet ikke hvor, sier Cook, som hever selskapet betalte 400 millioner dollar i skatt i 2014.

Populært