Meny

Høyre-kilder: – Folk kan godta 50 øre mer i drivstoffavgift

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske bilister kan godta at drivstoffavgiftene øker med rundt 50 øre per liter, sier kilder i Høyre. Kutt i andre avgifter eller endring i skattefradrag kan brukes til å sukre pillen.

Sentrale kilder i regjeringspartiene bekrefter overfor Aftenposten at økt drivstoffavgift er tema på budsjettkonferansen denne uken.

– Det er dette som er den store nøtten, sier en sentralt plassert Høyre-kilde til avisen. Vedkommende mener det er mulig å få folk til å akseptere at avgiften på bensin og diesel øker med rundt 50 øre.

Venstre har gjort det klart at neste års budsjett må innebære et såkalt grønt skifte i skatte- og avgiftspolitikken, noe partiet mener er svært vanskelig å få til uten å øke drivstoffavgiftene. For Frp, som tidligere har satt foten ned for en slik økning, vil det trolig sitte langt inne å akseptere det denne gangen.

Internt i de fire samarbeidspartiene snakkes det om ulike måter å kompensere for dyrere drivstoff på. Det kan innebære avgiftskutt, å innføre et nytt skattefradrag eller endre på eksisterende avdrag – eller en kombinasjon av flere tiltak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus