Beste Ap-måling på over et år

Ap-leder Jonas Gahr Støre tror SV vil komme seg over sperregrensen, en grense han mener blir viktig ved neste års stortingsvalg. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre tror SV vil komme seg over sperregrensen, en grense han mener blir viktig ved neste års stortingsvalg. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet gjør et hopp på Dagens Næringslivs partibarometer for august. 36,8 prosents oppslutning er partiets beste resultat på over et år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen viser et byks fremover for Ap på 4,5 prosentpoeng fra juli, på målingen, som er gjennomført for Dagens Næringsliv av Sentio Research Norge. Også den tidligere regjeringspartneren Sp øker noe og er fram 1,6 til 7,5 prosent. Den siste rødgrønne partneren SV går tilbake 0,4 til 3 prosent. Det gir partiet ett enslig stortingsmandat og gjør at de rødgrønne stopper på 82.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er likevel optimistisk med tanke på maktskifte om et års tid.

– Det finnes flere partier som kan ønske en annen kurs når flertallet begynner å skifte. Vi kommer til å jobbe for et flertall som ikke ønsker Høyre og Frp i regjering. Men sperregrensen blir en viktig faktor i 2017 for flere partier og for den endelige fordelingen av mandater, sier Støre. Han tror SV kommer over den viktige grensen på 4 prosent.

Begge regjeringspartiene går tilbake på målingen. Høyre faller 1,6 prosentpoeng til 21,6 prosent, mens Frp er ned 2,2 til 15,2 prosent. KrF faller 1,6 til 4,5, mens Venstre går noe fram og ender på 4,7 prosent (+0,4). Med begge støttepartiene over sperregrensen, klarer dagens samarbeidskonstellasjon å samle 85 mandater og har dermed flertall med knappest mulig margin.

De Grønne faller 1,2 prosentpoeng og er under sperregrensen – men over SV – med 3,3 prosents oppslutning. Rødt går fram 0,3 til 1,7 prosent. Feilmarginen i målingen er på mellom 1 og 3,6 prosentpoeng.

Personvernpolicy