Grande spiller Pokemon under Forsvarshøringen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under Stortingets høring om fremtiden for Forsvaret, er venstreleder Trine Skei Grande opptatt av å spille Pokemon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Stortingets Utenriks- og forsvarskomité diskuterer langtidsplanen for forsvaret, er venstrelederen opptatt med å spille Pokemon.

TV-bildene fra onsdagens høring viser at Trine Skei Grande er opptatt med å fange pokemonfigurer mens de andre debatterer.

Her avsløres det at hun er mer eller mindre opptatt av hva som skjer i spillet i minst en halv times tid før pausen klokken halv tolv i formiddag.

Se hvor mange ganger Grande blir fersket med mobilen i videoen under:

Stortingspresident Olemic Thommessen ønsker ikke å uttale seg om Grandes dataspill under høringen.

– Det finnes ingen offisielle regler for hvordan stortingsrepresentantene skal opptre i høringssaler, slik det gjør for stortingssalen, opplyser seksjonsleder for komitesekreteriatet Mona Bothner, i en epost til ABC Nyheter.

Tømmer Stortingets pokestop

Tidligere i sommer har Venstre forsøkt å markere seg på det forsvarspolitiske området og lagt prestisje i å forsvare blant andre Heimevernet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Stortinget har et eget pokestop. Det fanget også venstreleder Trine Skei Grandes interesse under onsdagens høring om langtidsplanen for Forsvaret. Foto: ABC Nyheter
Stortinget har et eget pokestop. Det fanget også venstreleder Trine Skei Grandes interesse under onsdagens høring om langtidsplanen for Forsvaret. Foto: ABC Nyheter

I en uttalelse fra partiet i juni het det at Venstre spesielt var bekymret for utviklingen i Hæren, Heimevernet og kystforsvaret.

Men under høringen kan det synes som om venstrelederen i perioder er mest opptatt av å tømme et pokestop som ligger ved Stortinget, og eventuelt også fange noen av figurene i det populære spillet.

Det populære spillet har fanget interessen hos flere sentrale politikere. Blant annet har statsminister Erna Solberg flere ganger forklart sin interesse for spillet, men hun har aldri blitt avbildet under pågående politiske drøftinger oppslukt av spillet.

Les også: Pokémon-strid på Stortinget

– Lytter bedre

Til Nettavisen unnskylder Skei Grande sitt pokemon-spill under onsdagens alvorlige høring:

– Noen av oss har hoder som lytter bedre når en kan gjøre noe hjernedødt ved siden av. Vi er ikke alle like, sier hun og sier at spillet ble avsluttet da noen følte seg støtt.

Det er heller ikke første gang tv-bilder avslører at en sentral aktør holder på med dataspill.

Under rettssaken mot terroristen Anders Behring Breivik i 2012 ble en av meddommerne avslørt da han la kabal under et vitnemål.

Les også: F-35-kampfly er stridsklare