Kolberg ber om oppgjør med Frp

Martin Kolberg (Ap) vil ha et oppgjør med Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Martin Kolberg (Ap) vil ha et oppgjør med Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Arbeiderparti-veteran Martin Kolberg mener at det samlede politiske Norge må ta et oppgjør med Frps retorikk i innvandringsdebatten. – Svensk vri, kontrer Sylvi Listhaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Dagbladet sier Kolberg at han er forundret over at statsminister Erna Solberg (H) lar utspillene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) passere.

– Det alvorligste med Frp i regjering er at de får lov til på statsrådsnivå å karakterisere mennesker som om de skulle være noen andre enn oss. Innvandringsminister Sylvi Listhaug hevder med ryggdekning av regjeringen at innvandring er et problem vi bør forsøke å unngå for enhver pris, og at integreringstiltakene skal innrettes slik at færrest mulig kommer hit, sier Kolberg. Han ber om et oppgjør med Frps holdninger.

Les også: Listhaug åpner for asyl-omkamp

– Vi kan ikke utvikle en integreringspolitikk som skaper en underklasse. Det skaper grobunn for ulikheter og subkulturer, der terroristene skapes, slik vi ser i andre land, sier Kolberg, som i perioden 2001 til 2009 var partisekretær i Arbeiderpartiet og som nå leder kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Listhaug avfeier kritikken og sier dette ikke handler om retorikk, men om de utfordringene Norge står overfor.

– Det er tydelig at Ap prøver seg på en svensk vri ved å feie ting under teppet framfor å diskutere de reelle problemene, sier Frp-statsråden.

Les også: Abid Raja: – Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder

Personvernpolicy