Alice Cooper sikter mot Det hvite hus

Alice Cooper, her fra et norgesbesøk i 2005, melder seg på kampen om å bli USAs neste president. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Alice Cooper, her fra et norgesbesøk i 2005, melder seg på kampen om å bli USAs neste president. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

«En plaget mann for en plaget tid». Det er slagordet til de aldrende rockstjernen Alice Cooper idet han melder seg på kampen om å bli USAs neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sin egen nettside gjør 68 år gamle Cooper rede for sitt politiske program, et program som tyder på at forsøket på å nå Det hvite hus ikke er helt seriøst.

Her tar han til orde for at den avdøde frontfiguren i bandet Motörhead, Ian «Lemmy» Kilmister, bør hogges inn i Mount Rushmore, den massive fjellskulpturen i South Dakota som hedrer fire tidligere amerikanske presidenter.

Les også: «Naken Trump» dukket opp i flere amerikanske byer

Han mener også at komikeren Groucho Marx bør pryde 50-dollarseddelen. Og i Storbritannia, der Cooper har nytt stor popularitet i flere tiår, mener han at 20-pundseddelen bør prydes med et bilde av komikeren Peter Sellers.

Valgkampen går så langt ut på å selge varer og en ny utgivelse av sangen «Elected» som Cooper og bandet hans ga ut i 1972.

Cooper har tidligere beskrevet seg selv som apolitisk. I 2004 kritiserte han musikere som deltok i valgkampen til demokraten John Kerry imot George W. Bush. Han mente at rock og politikk ikke burde blandet.

Les også: Norsk ambassadør: – USA må ta tak i misnøye

Personvernpolicy