Høyre-strategi for å kapre de «lilla» velgerne

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (t.h) er leder av Høyres programkomité. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (t.h) er leder av Høyres programkomité. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fram mot valget blir det feil å stjele velgere fra Frp og Venstre. Derfor er det velgerne som vandrer mellom Høyre og Ap kampen står om, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må overbevise disse velgerne om at de er bedre tjent med Høyre i regjering enn Ap, og få dem over midtstreken, sier Isaksen til Dagbladet.

Høyre-statsråden leder partiets programkomité, og fredag samles Høyres arbeidsutvalg til strategiseminar i Arendal. Her står nettopp partiprogram og strategien for valgkampen på dagsordenen.

Oppskriften på å kapre de såkalte lilla velgerne er ifølge Isaksen slutt på store skattelettelser og tapping av oljefondet og nei til nye, kostbare velferdsreformer. Samtidig skal man støtte fagbevegelsen og det organisere arbeidslivet.

– Programmet vil være tydelig på at vi framover vil ha mindre penger å rutte med, så vi må prioritere hardere. Jeg mener vi skal gå til valg med en moderat skatteprofil. Det viktigste nå blir gjennomføringen av skatteforliket, sier Isaksen.

Les også: Hemmelige forsvarsdokumenter lekket til Høyre

Personvernpolicy