Trumps første brifing med gradert informasjon

Donald Trump gjennomførte onsdag sin første brifing med hemmeligstemplet etterretningsinformasjon. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump gjennomførte onsdag sin første brifing med hemmeligstemplet etterretningsinformasjon. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump mottok onsdag sin første brifing med hemmeligstemplet etterretningsinformasjon, noe som er forbeholdt presidentkandidatene fra det største partiene i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs etterretningsdirektør arrangerte brifingen for den republikanske presidentkandidaten. Den ble gjennomført i de sikre rommene til det føderale politiet FBIs lokaler i New York, melder TV-kanalen ABC. Demokratenes kandidat, Hillary Clinton, skal motta en separat brifing.

Gjennomgangen er en del av prosessen med å forberede kandidatene på å overta landets høyeste embete etter valget i november, der det blir avklart hvem av dem som blir USAs neste president. Kandidatene mottar informasjon om globale trusler mot USA.

Ifølge NBC fikk ikke Trump opplysninger om spionasje eller etterretningsvirksomhet. To av Trumps nærmeste rådgivere, New Jersey-guvernør Chris Christie og den pensjonerte generalen Michael Flynn, var også med på brifingen. Flynn har tidligere ledet den militære etterretningstjenesten.

Fra demokratisk hold har det vært stilt spørsmål om hvorvidt Trump er skikket til å motta sensitiv og hemmeligstemplet informasjon.

– Hvis man vil bli president, må man oppføre seg som en president. Det betyr at man er stand til å ta imot denne informasjonen uten å spre den videre, sa president Barack Obama på en pressekonferanse nylig, en uttalelse som ble oppfattet som en tydelig henvisning til Trump.

Personvernpolicy