Mener Trump aldri ønsket å bli president

– Trump ønsket ikke å bli kandidat, mener filmskaperen Michael Moore (th) som selv støtter Det demokratiske partiet.
– Trump ønsket ikke å bli kandidat, mener filmskaperen Michael Moore (th) som selv støtter Det demokratiske partiet. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmskaperen Michael Moore mener Trump stilte til valg for å få en bedre tv-kontrakt. Da det skar seg, startet han bevisst å sabotere sin egen presidentkampanje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bak seg har Moore noen av verdens mest kjente filmer. Med «Roger og jeg», «Bowling for Columbine» og «Sicko» har han markert seg som en skarp kritiker av ulike sider av det amerikanske samfunnet.

hevder han å vite bakgrunnen for hvorfor Donald Trump overraskende kastet seg inn i presidentvalgkampen for Det republikanske partiet.

Moore mener det var fordi han ønsket å forhandle frem en bedre avtale med tv-selskapet NBC for showet «The Apprentice», som han ledet.

Les også: Trump langer ut mot mediene

Uten åpne kilder

På sin egen hjemmeside påstår Moore at han har kilder – som ikke navngis – for at dette skal ha vært den opprinnelige meningen da Trump i fjor sommer lanserte seg med brask og bram.

Men de sterke uttrykkene han brukte mot meksikanere (som voldteksmenn og narkohandlere), skal ha fått ledelsen i NBC til å avslutte alle avtaler – ikke bare med Trump personlig, men også for selskapene bak «Miss USA» og «Miss Universe», som han eier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nye toner fra Trump

Det skal ha overrasket Trump, mener Moore, som selv aktivt støtter Det demokratiske partiet. Filmskaperen harselerer over at Trump nå var fanget i spillet og at frykten for faktisk å måtte gjøre en jobb skal ha skremt ham.

Skandaløse utsagn

Denne frykten skal ha blitt enda sterkere etter at han faktisk klarte å bli nominert, til tross for en rekke skandaløse og tidligere uhørte påstander fra en seriøs presidentkandidat.

Moore tror nå at Trump faktisk bevisst forsøker å sabotere sin egen valgkamp fordi han ikke ønsker å bli stemplet som en taper – LOSER! – valgnatta 8. november.

Les også: – Utspill som ikke hører hjemme i 21. århundre

Det skal ligge bak Trumps utfall mot familien til en fallen soldat og den indirekte oppfordringen til våpentilhengerne om å skyte motstanderen Hillary Clinton, mener Moore, som avslutter med å oppfordre Trump til å trekke seg fra kampanjen og la Republikanerne stille med en annen kandidat.