Stortinget visste ikke om pengemangel i Luftfartstilsynet

Marit Arnstad (Sp) krever svar fra samferdselsministeren. Her under muntlig spørretime på Stortinget tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Marit Arnstad (Sp) krever svar fra samferdselsministeren. Her under muntlig spørretime på Stortinget tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Luftfartstilsynet klaget gjentatte ganger på budsjettkutt og advarte mot alvorlige konsekvenser, men Stortinget ble aldri informert. Nå krever Sp og Ap svar fra samferdselsministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er svært urovekkende og overraskende at departementet har fått signaler om dette i flere år, og at Stortinget ikke er orientert. Slik jeg kjenner departementet, er det uvanlig, sier Marit Arnstad, Senterpartiets parlamentariske leder og tidligere samferdselsminister, til Bergens Tidende.

Siden 2014 har Luftfartstilsynet varslet om budsjettkutt og advart om alvorlige konsekvenser, ifølge avisen, og både Arnstad og Eirik Sivertsen (Ap) krever en forklaring fra Ketil Solvik-Olsen (Frp).

– Jeg er meget kritisk til at Stortinget ikke er bedre orientert om Luftfartstilsynets vurderinger. Jeg vil umiddelbart be om et svar fra statsråden på hvorfor Stortinget ikke er orientert, sier Sivertsen.

Personvernpolicy