Nye toner fra Trump

Trump i natt: – Clinton er motstander av politiet

Donald Trump ordlegger seg uvanlig mildt når han i en Facebook-melding lover å kjempe mot «fordommer, hat og undertrykkelse i alle former».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tonen i meldingen som ble lagt ut tirsdag kveld, skiller seg fra den tidvis svært så skarpe og konfronterende retorikken den republikanske presidentkandidaten er blitt kjent for. Han lover at han som president skal være det amerikanske folkets fremste forkjemper og at han vil «slåss for lik behandling, lik beskyttelse og lik anerkjennelse for enhver amerikaner». I tillegg lover han altså å avvise «fordommer, hat og undertrykking i alle former» og å strebe etter en fremtid bygget på felles kultur og verdier.

Tidligere i valgkampen har Trump langet ut mot ulike grupper, blant annet mexicanere og muslimer, men nå har han altså lagt ut en melding som er langt mildere i både form og innhold.

Nylig viste en tekstanalyse gjengitt iblant annet The Independent at Trump trolig skrev de hissigste og mest negative Twitter-oppdateringene fra sin Android-telefon, mens de mer forsonende og nedtonede oppdateringene var skrevet av rådgiverne hans og sendt fra en iPhone.

Det kommer ikke fram hvem som har skrevet den nye Facebook-oppdateringen, men den er i hvert fall signert Donald J. Trump.

Les også:

NATO avviser Trump-påstand

Trine Skei Grande tok oppgjør med Donald Trump

Personvernpolicy