AUF ber Ap skrinlegge oljeutredning av Lofoten

Senterungdommens leder Erling Laugsand (f.v.), AUF-leder Mani Hussaini og Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise under ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Senterungdommens leder Erling Laugsand (f.v.), AUF-leder Mani Hussaini og Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise under ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

AUFs viktigste kampsak overfor moderpartiet er å få Arbeiderpartiet til å droppe alle planer om en konsekvensutredning av oljeutvinning i Lofoten, ifølge AUFs leder Mani Hussaini.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De åtte stortingspartienes ungdomsledere møttes mandag kveld i en fartsfylt og livlig debatt på første dag av politikeruken i Arendal.

– AUF kommer til å jobbe for at Arbeiderpartiet en gang for alle sier nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, sa Hussaini, til stor applaus fra salen.

Han mener et slikt utfall i saken ville bety en lykkelig slutt på det norske oljeeventyret våren 2017.

Les også: Investorer kjøper oljelisenser på billigsalg

– Ordningen med kjøp og salg av garantier for fornybar kraft henger ikke på greip!

Brexit kan gi høyere oljeetterspørsel

Oljeoptimisme i Barentshavet

Ikke overraskende fikk Husseini med seg de andre partiene, men ikke Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom, på sitt krav.

På Stortinget har som kjent Ap, Høyre og Frp flertall for å sette i gang en slik konsekvensutredning, men Venstre og KrF har i samarbeidsavtalen med regjeringen satt en stopper for dette i denne stortingsperioden.

Personvernpolicy