Trump langer ut mot mediene

Se video:

Donald Trump har levert sin hittil kraftigste bredside mot amerikanske medier. Han er tydelig provosert over nyhetsoppslag som hevder han er nedslått og grinete over fallende oppslutning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg konkurrerer ikke bare mot skurken Clinton, men også mot uærlige medier, tordnet den republikanske presidentkandidaten i en tale i Fairfield i delstaten Connecticut lørdag.

Trump virket spesielt opphisset over en artikkel i New York Times. Her ble det vist til anonyme, nære medarbeidere som sa at Trump i private sammenhenger ofte er surmulende og oppfarende. Republikanere med nære bånd til kampanjeorganisasjonen ble sitert med uttalelser om at Trump er «utslitt, frustrert og i villrede» over den politiske prosessen.

Les også: De Niro: – Trump er gal

Aldri seriøst

Eiendomsmilliardæren kom tilbake til temaet søndag da han tvitret påstanden om at hans valgmøter aldri blir behandlet seriøst av mediene.

– De tar aldri opp det jeg egentlig har som budskap, men skriver akkurat hva de vil, selv om det er fullstendig feil, skriver Trump.

Senere, etter at tweetene hadde fløyet fram og tilbake mellom en rekke debattanter, framholdt Trump at «det er ikke pressefrihet når aviser og andre kan si og skrive hva de vil, selv direkte feilaktige ting».

Trump har i flere måneder klaget over mediedekningen. Han har fjernet akkrediteringen til en lang liste medieorganisasjoner, blant dem New York Times, BuzzFeed, Politico og Washington Post.

Donald Trumps valgmøter trekker ikke bare tilhengere. Foto: Michelle Mcloughlin / Reuters
Donald Trumps valgmøter trekker ikke bare tilhengere. Foto: Michelle Mcloughlin / Reuters

Han har forsikret sine velgere om at han vil gjøre det lettere å trekke mediehus for retten, dersom han blir president.

Les også: Trump innrømmer for første gang at han kan feile

Viser Trumps desperasjon

Trump har rett i at de fleste medier ønsker at han taper, det gjelder for enhver republikansk kandidat. Forskjellen er at Mr. Trump har gjort det så lett for mediene og sine motstandere, skriver The Wall Street Journal på lederplass.

Den anerkjente avisen anbefaler det republikanske partiet å avskrive den aktuelle kandidaten som «håpløs», dersom han ikke innen Labor Day (første mandag i september) opptrer mer som et presidentemne. Skjer ikke dette, bør partiet overlate nominasjonen til Mike Pence, Trumps kandidat som visepresident, skriver avisen.

Les også: Trump beskylder Obama og Clinton for å ha «grunnlagt» IS

Til tross for Trumps klager, viser medieovervåkingsbyråer at han har fått mer omfattende dekning enn noen annen kandidat på mange år.

Den framtredende journalisten James Fallows i tidsskriftet The Atlantic mener at bare det faktum at Trump går etter pressen, viser hans grad av desperasjon.

Lederen for Trumps kampanjeorganisasjon, Paul Manafort, slo tilbake i et CNN-innslag søndag. Han hevdet at kampanjen er sterk og i god form og går framover.

– Vi har samlet inn hele 132 millioner dollar i kampanjebidrag i de siste to månedene, sa Manafort.

Les også: 70 republikanere krever at pengestøtten til Trump kuttes

Personvernpolicy