10 millioner for mattekurs – tre av fire strøk

Bare 118 lærerstudenter av 485 besto forkurset i matematikk, ifølge Kunnskapsdepartementet. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Bare 118 lærerstudenter av 485 besto forkurset i matematikk, ifølge Kunnskapsdepartementet. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På enkelte skoler strøk over 90 prosent i sommerkurs i matematikk for lærerstudenter. Ved Høgskolen i Hedmark endte prisen på 300.000 kroner for hver elev som klarte kravet, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun 118 av 485 besto forkurset i matematikk for potensielle lærerstudenter. Det er jevnt over dårlige resultater, og ved enkelte skoler er strykprosenten på over 90 prosent.

Søkere som ikke oppfylte kravet om en firer i matematikk, men som hadde minimum karakteren tre, fikk tilbud om å ta gratis forkurs for å kvalifisere seg.

Staten har brukt ti millioner kroner på det landsomfattende sommerkurset. Høyest pris per kvalifiserte elev var ved Høgskolen i Hedmark, hvor 93,9 prosent strøk. Prisen per elev som klarte kravet var på hele 300.000 kroner, skriver Aftenposten.

Les også: Voss på vei mot leksefri ungdomsskole

Flere tyr til privatskole for å fullføre videregående

Ni av ti har fått plass på videregående skole

2 av 33 elever ved skolen besto. Skolen fikk et statlig tilskudd på 300.000 kroner for hver påbegynte klasse med 30 elever, og fikk dermed 600.000 kroner for kurset. Det betyr at prislappen for hver elev som kan gå videre til lærerutdanningen er på 300.000 kroner.

– Vi er selvfølgelig veldig lei oss for dette resultatet. Vi hadde mange godt motiverte studenter som ikke har fått oppfylt drømmen sin, sier Elin Bakke, prodekan for utdanningen ved HiH til avisen.