Trump med nye fornærmelser mot Clinton

«På en måte er hun et monster», er Donald Trumps ferskeste uttalelse om sin motstander i presidentvalgkampen, Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes presidentkandidat fortsatte sin tirade mot Clinton under et valgkamparrangement i Wisconsin fredag kveld lokal tid.

– På en måte er hun et monster. På en annen måte er hun en svak person. Hun er faktisk ikke sterk nok til å være president, sier Trump. Han omtaler motstanderen som «totalt forvirret» og «ubalansert», og sier hun mangler integriteten som trengs i Det hvite hus.

Under samme arrangement ga Trump også omsider sin støtte til Paul Ryan, lederen av Representantenes hus, og la til at selv om de «kanskje er uenige i noen saker», er det mye de er enige om også.

Uttalelsen kommer etter fire dagers fastlåst stilling mellom de mektige politikerne.

Ryan stiller til gjenvalg til Representantenes hus.

Les også: Trump frykter at presidentvalget blir rigget

Innrømte feil

Fredag måtte Trump krype til korset, og innrømme at han har tatt feil, en sjelden uttalelse fra hans munn.

Saken gjelder en utbetaling av 400 millioner dollar til Iran, en overføring som skjedde samme dag som iranske myndigheter løslot fire amerikanere som de hadde holdt i forvaring.

Republikanerne kalte det utbetaling av gisselpenger, noe Obama-administrasjonen har avvist. Det dreide seg om penger som juridisk sett tilhørte Iran, framholder Det hvite hus.

Les også: Trump: – Får lyst til å slå demokrater

Trump sa onsdag at han hadde sett en video som viste hvordan pengene var på vei med fly. Hans kampanjeledelse innrømmet torsdag at dette ikke var korrekt. Likevel gjentok Trump påstanden senere under et valgmøte.

Men fredag måtte han altså innrømme at han tok feil:

– Flyet jeg så på tv, var gisselflyet på rullebanen i Genève, ikke flyet som fraktet 400 millioner dollar til Iran, tvitret han.

Les også: Buffett utfordrer Trump til å legge fram selvangivelsen

Mister viktige støttespillere

Og selv om det fortsatt er jevnt på meningsmålingene mellom Trump, og hans rival Hillary Clinton er det likevel grunn til bekymring for den frittalende forretningsmannen.

Listen over innflytelsesrike republikanere som vender ryggen til Trump, blir stadig lenger. Nylig sa en partiets viktigste økonomiske støttespillere sagt takk for seg.

Toppsjefen i IT-selskapet Hewlett-Packard , Meg Whitman, har samlet inn store summer for at republikanerne skal vinne presidentvalget. Nå har hun fått nok.

I et Facebook-innlegg skriver Whitman at hun ikke kan støtte en kandidat som «har utnyttet sinne, misnøye, fremmedfrykt og rasemotsetninger».

Les også: Kongressleder kritisk til Trumps muslim-utspill

I stedet for å la kronene rulle inn i Donald Trumps mektige valgkampmaskin, bytter hun nå side. Heretter er det republikanernes argeste rival Hillary Clinton som skal få nyte godt av Meg Whitmans finansielle muskler.

Hun begrunner skifte av støtte på følgende vis:

«Som en stolt republikaner har det tidligere vært enkelt å velge president. I år er det annerledes. (...) Donald Trumps demagogi har undergravd strukturen i vår nasjonale karakter». (...) Trumps ustødige hånd vil sette vår velstand og nasjonale sikkerhet i fare. Hans autoritære karakter er en trussel.»

Les også:

Trump kastet ut mor med gråtende baby fra valgmøte

Obama sier Trump er uegnet som president

Trump kaller Clinton «djevelen»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus