Listetopp i Partiet De Kristne går av etter Utøya-innlegg

Artikkelen fortsetter under annonsen

En lokal listetopp for Partiet De Kristne i Sogn og Fjordane har meldt seg ut på oppfordring fra partiledelsen etter et kontroversielt Facebook-innlegg om Utøya-terroren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige torsdag la Reinert Vigdal ut et bilde av tidligere AUF-leder Eskil Pedersen og Ap-leder Jonas Gahr Støre foran et banner med teksten «Boikott Israel», melder NRK. Bildet ble tatt på Utøya kort tid før angrepet 22. juli, og Vigdal hadde utstyrt innlegget med teksten:

«Denne reklamen var det Utøya-ungdommen presenterte like før ABB trådde inn i manesjen. Er det noe merkelig at ABB ville ha vekk dette?»

Partiet De Kristne tok umiddelbart avstand fra Vigdals innlegg.

– Jeg ga ham friheten til å melde seg ut selv. Hvis noen legger ut noe på Facebook som kan forsvare det Anders Behring Breivik gjorde, har de ingenting i partiet vårt å gjøre, sa fylkesleder Bjørg Sølvi Refvik i Partiet De Kristne Sogn og Fjordane. Refvik bekrefter at Vigdal har meldt seg ut av partiet, og Facebook har slettet innlegget. Utøya-overlever Torbjørn Vereide (Ap) sier han blir «forbannet» av innlegg som det Vigdal la ut.

Det tok flere dager før Vigdal svarte på NRKs henvendelse om saken, og da viste han til fylkesleder Refvik.