Listetopp i Partiet De Kristne går av etter Utøya-innlegg

En lokal listetopp for Partiet De Kristne i Sogn og Fjordane har meldt seg ut på oppfordring fra partiledelsen etter et kontroversielt Facebook-innlegg om Utøya-terroren.

Forrige torsdag la Reinert Vigdal ut et bilde av tidligere AUF-leder Eskil Pedersen og Ap-leder Jonas Gahr Støre foran et banner med teksten «Boikott Israel», melder NRK. Bildet ble tatt på Utøya kort tid før angrepet 22. juli, og Vigdal hadde utstyrt innlegget med teksten:

«Denne reklamen var det Utøya-ungdommen presenterte like før ABB trådde inn i manesjen. Er det noe merkelig at ABB ville ha vekk dette?»

Partiet De Kristne tok umiddelbart avstand fra Vigdals innlegg.

– Jeg ga ham friheten til å melde seg ut selv. Hvis noen legger ut noe på Facebook som kan forsvare det Anders Behring Breivik gjorde, har de ingenting i partiet vårt å gjøre, sa fylkesleder Bjørg Sølvi Refvik i Partiet De Kristne Sogn og Fjordane. Refvik bekrefter at Vigdal har meldt seg ut av partiet, og Facebook har slettet innlegget. Utøya-overlever Torbjørn Vereide (Ap) sier han blir «forbannet» av innlegg som det Vigdal la ut.

Det tok flere dager før Vigdal svarte på NRKs henvendelse om saken, og da viste han til fylkesleder Refvik.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden