Obama sier Trump er uegnet som president

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Barack Obama langer ut mot republikanernes presidentkandidat Donald Trump og hevder at han er uskikket til å være president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump er «sørgelig uforberedt», sier Obama, som oppfordrer republikanerne til å vende ryggen til partiets presidentkandidat.

– Det kommer til et punkt der man må si nok er nok, sier Obama.

Obama viser blant annet til Trumps utfall mot foreldrene til en amerikansk muslim som ble drept da han tjenestegjorde som kaptein i den amerikanske styrken i Irak.

– Når dere til stadighet på det sterkeste må ta avstand fra det uakseptable han sier, hvorfor slutter dere fortsatt opp om ham. Hva sier det egentlig om partiet deres at det er han som skal sette standarden, sier Obama.

Under en pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag understreket Obama at det ikke bare er politiske motsetninger som ligger bak hans kritikk av Trump.

– Jeg var også politisk uenig med republikanernes kandidater under valget i 2008 og 2012, men jeg mente aldri at de ikke var skikket til jobben som president, sa Obama.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sittende presidenten sier også at han synes ledende skikkelser innenfor det republikanske partiet bør la være å støtte Trump, etter at de gang på gang har valgt å ta avstand fra ting han har sagt.

– Dette er ikke en situasjon hvor du har et engangstilfelle av en pinglig hendelse. Det er daglig og ukentlig at de distanserer seg selv fra utsagn han kommer med.