Ber KrF vurdere å vrake Hareide

KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa under Oslo Pride-paraden på Grønland i Oslo i sommer Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa under Oslo Pride-paraden på Grønland i Oslo i sommer Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fylkesleder i Hordaland KrF er ikke enig med tidligere partileder i Bergen, Tomas Moltu, i at andre enn Knut Arild Hareide bør toppe listen i Hordaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er ikke kjent med at det er noe engasjement for å bytte ut Hareide. Vi mener han gjør en god jobb, og han nyter sterk tillit til å fortsette på topp. Noe annet ville vært unormalt. Såpass kan jeg si. Så overlater jeg resten til nominasjonsprosessen, sier fylkesleder Pål Kårbø i Hordaland KrF til NTB.

– Legitimt

Partileder Knut Arild Hareide har representert Hordaland Kristelig Folkeparti på Stortinget siden 1997. Hans deltakelse i Oslo Pride i sommer har imidlertid møtt kritikk i de mer konservative miljøene i partiet.

– Det er selvsagt legitimt å ha ulikt syn på enkeltsaker, det skulle bare mangle i et demokratisk parti. Men uavhengig av det er det min sikre oppfatning at Hareides posisjon i KrF er bunnsolid, enten vi snakker om partiorganisasjonen eller stortingsgruppa, sier partiets parlamentarisk nestleder Hans Olav Syversen i en kommentar til NTB.

Les også: Motstandere ber Raymond Johansen starte i eget parti

Selvmål

Kårbø mener Hareides deltakelse var et selvmål for partiet.

– Men man må skille mellom det å være uenig og det å være splittet, mener Kårbø.

Den tidligere skolebyråden Thomas Moltu gikk av som leder i Bergen KrF i 2011 og som skolebyråd i 2009, men er fortsatt aktiv i partiet. Han er kritisk til utviklingen i partiet.

– Hordaland KrF må ta stilling til hvordan partiet ønsker å plassere seg i forhold til forståelsen av ekteskapet og familien generelt, sier Moltu til Dagen.

Les også: Usikkert om Frp støtter økt drivstoffavgift

– Må vurdere en annen

– Jeg har ikke oppfattet at Hareide har markert noen tydelig støtte for at ekteskapet skal være mellom en mann og en kvinne. Dersom Hordaland KrF mener at partiets tradisjonelle forståelse av ekteskap og familie er viktig, mener jeg at det er naturlig at en annen kandidat blir vurdert, fortsetter han.

Moltu mener at han har mange med seg, men har ikke noen tro på at det er mulig å få valgt en annen førstekandidat enn Hareide.

Før sommeren uttalte Moltu til Norge IDAG at han mener Partiet De Kristne er et «nyttig korrektiv» til Kristelig Folkeparti.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus