Buffett utfordrer Trump til å legge fram selvangivelsen

Warren Buffett fulgte Hillary Clinton opp på scenen under et valgmøte i Omaha North High Magnet School i delstaten Nebraska mandag kveld. Foto: Dave Kaup / Reuters / NTB scanpix
Warren Buffett fulgte Hillary Clinton opp på scenen under et valgmøte i Omaha North High Magnet School i delstaten Nebraska mandag kveld. Foto: Dave Kaup / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske milliardæren Warren Buffett inviterer republikanernes presidentkandidat Donald Trump til et åpent møte hvor de sammen kan gå gjennom sine selvangivelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har nektet å offentliggjøre dokumentene og forklarer at hans ligning er til revisjon. Det er en dårlig unnskyldning, antyder Buffett – en av verdens rikeste menn.

– Jeg har en nyhet til ham – jeg er også under gransking, sier Buffett under et valgmøte for Hillary Clinton i delstaten Nebraska.

– Man er bare redd hvis man har noe å være redd for. Han er redd på grunn av dere, sa milliardæren til deltakerne.

Buffett antydet videre at han og Trump kan møtes «hvor som helst, når som helst» før valgdagen i november for å gå gjennom skattedokumentene sammen.

Buffett er blant en rekke styrtrike amerikanere som støtter demokraten Clinton i presidentvalgkampen.

Les også: Amerikanerne venter splittet USA - uansett valgvinner

Forretningsmannen kom under mandagens Clinton-arrangement også med kraftig kritikk av Trumps ordkrig med foreldrene til en muslimsk soldat. Amerikaneren ble drept i Irak etter USAs invasjon i 2004.

– Hvordan i all verden kan du ta opp kampen med foreldre som har mistet en sønn, og snakke om oppofring fordi du har bygget en haug bygninger? spurte Buffett og fastslo at verken han selv eller Trump har ofret noe som helst.

Les også: Salget av grunnlov i været etter Trump-utfordring