Åpen for alle - alltid

Ap ber Mæland offentliggjøre SMS-er

Næringsminister Monica Mæland (H)
Næringsminister Monica Mæland (H) Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet ber næringsminister Monica Mæland (H) vise fram SMS-utvekslingen med partifelle Thorhild Widvey i forkant av utnevnelsen av Widvey som styreleder i Statkraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan ikke leve med den usikkerheten næringsministeren har skapt. Mitt råd er at hun selv tar initiativ til å få alle fakta på bordet. Hun bør begynne med å offentliggjøre SMS-ene hun holder hemmelige, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til NRK.

NRK meldte lørdag at det ble sendt flere SMS-meldinger mellom Widvey og Mæland i forkant av utnevnelsen, meldinger som var «knyttet til avklaring av Widveys tilgjengelighet, og forholdet til karantenereglene».

Ifølge kanalen ble det ikke vurdert andre kandidater enn Widvey til vervet, samtidig som Mæland nekter for at utnevnelsen var en vennetjeneste.

Næringsministeren har nektet å vise fram disse meldingene, ettersom de er unntatt offentlig innsyn, og ifølge departementet er å regne for «intern saksforberedelse».

Les også:

NRK: Mæland ikke interessert i andre kandidater

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsministeren ber om habilitetsvurdering

Kolberg ber om forklaring fra næringsministeren

Tidligere har Tajiks partifelle Martin Kolberg også sendt Mæland brev og bedt henne forklare seg for Stortinget. Mæland og Widvey er partifeller og satt sammen i regjeringen da Widvey var kulturminister mellom 2013 og 2015.

– Jeg mener fremdeles min relasjon til Widvey ikke er en relasjon som bryter forvaltningslovens regler for habilitet, uttalte Mæland nylig. Hun ba samtidig Lovavdelingen i Justisdepartementet å gjøre en habilitetsvurdering.