Medlemmer av Odins soldater pågrepet i Fredrikstad

<p></p>
<p>«SOLDATER»: BBildet er tatt i Stokke i februar i år. Hettegenseren tilhører Ronny Alte som har trukket seg som talsperson for selvjustisgruppa Odins soldater eller Soldiers of Odin.</p>
«SOLDATER»: BBildet er tatt i Stokke i februar i år. Hettegenseren tilhører Ronny Alte som har trukket seg som talsperson for selvjustisgruppa Odins soldater eller Soldiers of Odin. Foto: NTB scanpix

To medlemmer av selvjustisgruppen Odins soldater ble pågrepet da de forsøkte å patruljere i Fredrikstad sentrum sent fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Litt over klokka 23.30 fikk vi en henvendelse fra publikum om tre personer, to menn og en kvinne, som gikk uniformert og opptrådte som en gruppe, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NRK.

Les også : Røde Kors leide ut til Odins Soldater: – Uheldig

De tre gikk i Storgata, men da politiet tok kontakt med dem og ba dem ta av seg uniformeringen, var det bare kvinnen som gjorde som hun fikk beskjed om. Mennene ble dermed bedt om å forlate sentrum, noe de ikke gjorde. Dermed endte de i arresten, men løslatt etter et par timer.

På forhånd hadde gruppen henvendt seg til både politiet og avisen Fredriksstad Blad hvor de hevdet sin rett til å opptre som en gruppe og patruljere i sentrum av byen.

– De opptrer uniformert og som et borgervern. Etter politiloven er det politiet som har enerett til slik patruljering, sier Marstad.

SE VIDEO: Her patruljerer Odins soldater i Drammen:

Personvernpolicy