Clinton: – Vi er sterkere sammen

Clinton aksepterte nominasjonen. Se video.

Hillary Clinton snakket om samhold i sin landsmøtetale og sier USA står ved et veiskille. Torsdag aksepterte hun nominasjonen som demokratenes presidentkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Oppgjørets time er kommet. Mørke krefter ønsker å rive oss fra hverandre. Tilliten og respekten som knytter oss sammen er tynnslitt. Nå er det opp til oss om vi skal jobbe sammen, så vi kan få det bedre sammen, sa Clinton i talen sin på landsmøtets siste dag i Philadelphia.

– Donald Trump vil at vi skal frykte fremtiden og hverandre, men da vil jeg minne om Franklin D. Roosevelts ord: Det eneste vi har å frykte, er selve frykten.

Fellesskap som prinsipp

Samhold og fellesskap var et gjennomgangstema i talen, hvor Clinton trakk linjene helt tilbake til USAs grunnleggere som ga landet mottoet «E pluribus unum» – «fra mange, én».

– Sammen er vi sterkere. Det er ikke bare et valgkampslagord. Det er et prinsipp å styre etter. Tro aldri på en som sier at han alene kan ordne opp. Det var faktisk Trumps ord, og det burde få alarmklokkene til å ringe. Ingen kommer seg gjennom livet alene, vi må hjelpe hverandre, sa Clinton.

Hun snakket ikke bare om nasjonalt samhold, men hun rakte også ut en hånd for å samle sitt eget parti.

– Jeg vil takke Bernie Sanders. Din valgkamp har inspirert millioner av amerikanere, og du har satt sosial og økonomis rettferdighet øverst på agendaen, der de hører hjemme. Og til tilhengerne dine vil jeg si: Jeg har hørt dere, deres sak er vår sak.

Les også: WikiLeaks offentliggjør lydfiler om Clinton

– Alle må bidra

Clinton brukte også mye tid på den amerikanske økonomien og på å erklære at hun vil løfte fram den jevne amerikaner og bidra til at flere kommer seg i jobb og flere får muligheten til å ta en utdannelse.

– Mitt viktigste oppdrag som president blir å skape flere muligheter og flere gode jobber med økende lønn her i USA, sa hun. Men også i økonomien kom hun tilbake til fellesskapet.

– Alle må bidra med sin energi, sitt talent og sin ambisjon, sa presidentkandidaten og la til at det også må legges til rette for at alle kan realisere sine tanker, drømmer og planer..

– Dersom du kan drømme det, bør du få mulighet til å bygge det. USA blomstrer når middelklassen blomstrer.

Les også: Obama: – Dette valget handler om hvem vi er

Milepæl

Clinton snakket også om sitt livslange politiske engasjement og sa at alltid når hun har vært i offentlig tjeneste, så har hun følt at det har vært enklere å være i tjeneste enn å være offentlig.

– Men det er ikke nok å bare bry seg. For å oppnå virkelig fremskritt må endre folks hjerter, og man må endre lovene. Så jeg jobber med detaljene i politikken, for de er ikke detaljer hvis det er ditt barn det handler om, din familie. Da er de viktige, og da burde de også være viktige for presidenten din.

Clinton lovet at hun vil representere alle, uansett parti eller bakgrunn, både dem som stemmer på henne og dem som ikke vil gjøre det.

– Med ydmykhet, besluttsomhet og en grenseløs tillit til det løfterike Amerika aksepterer jeg nominasjonen til å bli USAs neste president, sa hun og formaliserte dermed tirsdagens valg av henne som partiets kandidat til valget i november.

Les også: Hillary Clinton: – For en ære

– I kveld har vi nådd en milepæl når et stort parti for første gang har nominert en kvinne. Når jeg står her som min mors datter og min datters mor, er jeg så lykkelig for at denne dagen har kommet. Når det ikke lenger er et tak, er det ingen hindringer – the sky is the limit.

– I dag begynner vi på et nytt kapittel, så la oss bygge en bedre morgendag, da vil Amerika bli mer storslått en noensinne, avsluttet hun og snudde Trumps slagord på hodet ved å se fremover i stedet for tilbake.

Les også: Bill Clinton holdt tale som mulig «førsteherre»

Personvernpolicy