Arbeiderpartiet ber Solberg avklare Statkraft-rolle

STATKRAFT: Hadia Tajik (t.v.) ber statsminister Erna Solberg (H) rydde opp i utnevnelsen av Thorild Widwey som styreleder i Statkraft.
STATKRAFT: Hadia Tajik (t.v.) ber statsminister Erna Solberg (H) rydde opp i utnevnelsen av Thorild Widwey som styreleder i Statkraft. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik ber statsminister Erna Solberg (H) informere om sin rolle i utnevnelsen av Thorhild Widvey som ny styreleder i Statkraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener det er på tide at statsminister Erna Solberg kommer på banen og avklarer når hun visste om utnevnelsen, og hvilken rolle hun selv har spilt i dette, sier Tadjik til NRK.

Næringsminister Monica Mæland (H) har fått kritikk av jusseksperter etter at hun i et NRK-intervju torsdag forrige uke sa at hun ikke ba om en habilitetsvurdering da Widvey ble utnevnt som ny styreleder i Statkraft tidligere i sommer.

Fra 2013 og fram til jul var Mæland og Widvey regjeringskollegaer. Ett døgn etter intervjuet opplyste Mæland at hun ville be Lovavdelingen vurdere habiliteten i saken, selv om hun holdt fast ved at hennes «relasjon til Widvey ikke er en relasjon som bryter forvaltningslovens regler for habilitet».

– Jeg mener at det er naturlig at Monica Mæland får habiliteten sin vurdert. Jeg er glad for at hun nå endelig vil det, selv om det nok er i seineste laget når utnevnelsen allerede har skjedd, sier Tajik.

Statsministerens kontor opplyser at Solberg er på ferie, og ikke har mulighet til å kommentere det de kaller Tajiks «spekulasjoner».