WikiLeaks offentliggjør lydfiler om Clinton

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettstedet WikiLeaks har offentliggjort 29 lydfiler som ser ut til å stamme fra et hackerangrep mot Det demokratiske partiet i USA. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenker til lydfilene ble publisert på Twitter få timer før president Barack Obama gikk på scenen i Philadelphia under Demokratenes landsmøte natt til torsdag norsk tid. Formålet kan ha vært å sverte Clinton og partiet, men materialet inneholdt ikke noen store overraskelser. En stor del av lydfilene består av talemeldinger fra mobilsvar, og ett av opptakene er av en ukjent kvinne som kommer med harde utfall mot Clintons rival Bernie Sanders.

Dette er andre gang på kort tid at WikiLeaks har publisert internt materiale fra Det demokratiske partiet. Før helgen offentliggjorde nettstedet 19.000 eposter til og fra personer innad i partiledelsen. Noen av epostene viste at partiledelsen hadde prøvd å motarbeide Sanders under nominasjonsvalgene, og DNCs leder Debbie Wasserman Schultz ble tvunget til å gå av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du selv høre de 29 lydfilene (Ekstern lenke)

Flere dataeksperter mener det er russiske etterretningsorganisasjoner som har hacket DNC og stjålet epostene som senere ble gitt til WikiLeaks. WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har i et intervju med CNN sagt at nettstedet ikke oppgir kilden til lekkasjen, samtidig som han unngikk å svare på om WikiLeaks har tatt stilling til om de kan ha blitt utnyttet av russisk etterretning.

Les også:

Obama: – Dette valget handler om hvem vi er

Trump ber Russland lekke Clintons eposter

Skei Grande: – Har vært med på noe historisk