Sanders: – Clinton må bli vår neste president

Sanders slet med å overdøve tilhengerne sine da han startet talen sin på landsmøtet i Philadelphia. Se video.

Bernie Sanders ble tatt imot som en helt da han talte på Demokratenes landsmøte mandag kveld. Gjennom all jubelen fikk han til slutt sagt at Clinton må bli den neste presidenten i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Takk, takk. Tusen takk. Det er en ære ... begynte Sanders opptil flere ganger, men ble avbrutt av applaus fra salen og taktfaste rop: «Bernie! Bernie! Bernie!».

Takket mange

Han takket «min gode venn» Elizabeth Warren, som talte før ham, og han takket Michelle Obama for åtte års tjeneste for landet. Deretter takket han alle som har deltatt i nominasjonskampen, alle som stemte for «en politisk revolusjon» og alle som har gitt penger til valgkampen hans.

Etter å ha sagt hvor mye penger han fikk og hvor mange som bidro spurte han salen hvor mye det ble per bidragsyter. Det krevdes verken hoderegning eller kalkulator for å svare på det; de fremmøtte kunne allerede svaret og ropte i kor. «27 dollar». En av tingene Sanders er stolt av er de mange, små bidragene han har fått underveis. Etter en lang takksigelse, fikk han svar fra salen med nye taktfaste rop: «Thank you, Bernie! Thank you, Bernie! Thank you, Bernie!»

Les også: Landsmøte i gang for splittet demokratisk parti

– Et bedre valg enn Trump

Den nærmest endeløse jubelen ble likevel blandet med buing da Sanders kom til det som for mange var det viktigste poenget i talen, nemlig at Hillary Clinton «må bli vår neste president».

– Basert på hennes ideer og hennes lederskap, er hun et bedre valg enn Donald Trump. Han er ikke engang i nærheten. Dette valget handler om hvilken kandidat som forstår de reelle utfordringene landet står overfor og som tilbyr reelle løsninger – ikke bare en som kommer med bombastiske utspill og kallenavn og fremmer frykt og splittelse, sa Sanders.

– Hun vil bli en ypperlig president, og jeg er stolt av å stille opp for henne i kveld, sa han og brukte Clintons slagord «I'm with her» – «Jeg er med henne».

Les også: Michelle Obama: – Vi må gjøre alt for å få Clinton valgt

– Jeg vet mange er skuffet

– Det er riktig at Clinton og jeg er uenige i mange saker, men dette er sånn demokratiet fungerer, sa Sanders, et utsagn som trolig var rettet spesielt mot mange av dem som ikke er fornøyd med at de sitter igjen med en annen kandidat enn mannen de har kjempet for i mange måneder.

Han var også påpasselig med å påpeke hvor langt han og tilhengerne hans har kommet til tross for nederlaget i nominasjonskampen.

– Jeg vet at mange her er skuffet over utfallet, men jeg tror jeg trygt kan si at ingen er mer skuffet enn meg. Men jeg håper dere er stolte av det vi har oppnådd. Sammen har vi, mine venner, begynt en politisk revolusjon for å endre USA. Den revolusjonen, vår revolusjon, fortsetter, sa han til ny jubel.

– Vi skal fortsette å kjempe for at USA får en regjering som representerer hele folket, ikke bare den ene prosenten på toppen. Det handler om et prinsipp om sosial, økonomisk og rasemessig rettferdighet. Den kampen fortsetter.

Les også: Sanders ber sine tilhengere stemme på Clinton

– 40 års nedtur

– Dette valget handler ikke om den ene eller den andre kandidaten. Det handler om den jevne amerikaners behov og hva slags verden vi skal skape for våre barn og barnebarn, sa Sanders.

Han vil snu det han kaller en 40 år lang nedtur for middelklassen. Fattigdommen er økende, og Sanders mener det må en gjennomgripende forandring til for å forhindre at den neste generasjonen kommer dårligere ut enn den nåværende.

– Hvis vi ikke endrer vårt økonomiske system, vil barna våre etter alt å dømme ha en dårligere levestandard enn oss.

Personvernpolicy