Lederen for Demokratenes nasjonalkomité går av

Debbie Wasserman Schultz har måttet tåle hard kritikk etter at nettstedet WikiLeaks slapp 19.000 eposter som er sendt og mottatt av sju av DNCs ledere. Foto: AFP / NTB scanpix
Debbie Wasserman Schultz har måttet tåle hard kritikk etter at nettstedet WikiLeaks slapp 19.000 eposter som er sendt og mottatt av sju av DNCs ledere. Foto: AFP / NTB scanpix

Lederen for Demokratenes nasjonalkomité (DNC) går av etter at eposter fra komiteen angivelig viser at dens ledere prøvde å undergrave valgkampen til Bernie Sanders.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 22-tiden søndag kveld at DNC-leder Debbie Wasserman Schultz opplyste at hun vil fratre sin stilling etter at Demokratenes landsmøte i Philadelphia er over.

Det ble tidligere søndag kjent at Wassermann uansett ikke ville lede det fire dager lange landsmøtet, som begynner mandag. Schultz' kunngjøring kom etter at Det demokratiske partiets ledere søndag satt i møter og diskuterte om Schultz burde trekke seg, ifølge kilder i partiet.

Hard kritikk

Wassermans avgang blir sett på som et forsøk på å sette sluttstrek for det som raskt ble en skandale etter at WikiLeaks fredag publiserte 19.000 eposter som er sendt og mottatt av DNCs ledere.

Enkelte av epostene tyder på at ledelsen i DNC prøvde å undergrave Sanders' valgkamp, blant annet ved å stille spørsmål ved om Sanders, som er jøde, er ateist.

Les også: Lekkede eposter truer Demokratenes forsoning

Formålet var angivelig å svekke Sanders' posisjon i mer konservative delstater under primærvalget, der Hillary Clinton og Sanders var rivaler.

– Skuffet

Sanders selv tok tidligere søndag til orde for Schultz' avgang.

– Jeg er ikke sjokkert, men jeg er skuffet, sa Sanders om epostene til ABC News.

Sanders var også under primærvalget kritisk til Schultz, som han anklaget for å rigge primærvalget i Clintons favør.

Les også: Clinton: – Kaine er alt Trump og Pence ikke er

Senatoren fra Vermont kjempet lenge mot Hillary Clinton om å bli Demokratenes presidentkandidat, men ga henne 12. juli sin støtte og ba sine tilhengere stemme på den tidligere amerikanske førstedamen.

Likevel er flere tusen Sanders-tilhengere ventet å demonstrere til støtte for ham under Demokratenes landsmøte.

Personvernpolicy