Sanders gir Clinton hardt tiltrengt støtte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til stor jubel, men også til buing, kunngjorde Bernie Sanders omsider at han støtter Hillary Clintons presidentkandidatur, og han ber sine tilhengere stemme på henne i valget i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foran en jublende folkemengde på flere tusen hyllet og omfavnet de to tidligere rivalene hverandre på et valgkamparrangement i Portsmouth i New Hampshire tirsdag.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å sikre at Clinton vinner valget, sa Sanders.

Det var første gang de to stilte opp på et slikt arrangement sammen, og selv om det har ligget i kortene, var det første gang han offisielt gikk ut med støtte til sin tidligere rival, en støtte hun har ventet utålmodig på siden det ble klart at hun ville vinne Demokratenes nominasjonskamp.

Les også: Clinton forbereder seiersfesten

Trenger støtten

Clinton kvitterte med å takke Sanders for støtten, som hun trenger for å trekke unge velgere som ikke er utpreget begeistret for henne og som er skuffet over at Sanders ikke nådde opp.

Hennes store utfordring blir å få de unge til valgurnene i november, særlig de mange Sanders-tilhengerne som foreløpig ikke vil binde seg til å stemme på henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clinton sa seg svært fornøyd med å arbeide sammen med en som har fylt nominasjonsprosessen med ny energi.

– Sanders har hentet folk inn fra sidelinjen og inn i den politiske prosessen, sa hun og kalte ham en kriger for liberale saker.

– Renommeet han har for sitt lidenskapelige arbeid for det han tror på, gjør ham ikke alltid til den mest populære personen i Washington. Men det er gjerne et tegn på at man gjør noe riktig, sa Clinton.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Offisielt: Sanders deltar i Clintons valgkamp

– Politisk revolusjon

Sanders begynte sin tale med å takke alle dem som stemte på ham under nominasjonsvalgene, og han erklærte at «den politiske revolusjonen» de hadde satt i gang, vil fortsette.

Men han vedgikk at det var Clinton og ikke han som til slutt hadde vunnet nominasjonsvalget, og han lovet å hjelpe Clinton å vinne til høsten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er Demokratenes presidentkandidat, og det gratulerer jeg henne med. Og jeg vil gjøre alt som står i min makt for å sikre at hun blir USAs neste president., sa han.

Sanders understreket at hans kampanje handlet om dem som er marginalisert og etterlatt i grøfta i USA, men at han er trygg på at Clinton vil kjempe for høyere minimumslønn, flere jobber, bedre tilgang på helsetjenester og mot klimaendringene.

– Donald Trump deler ikke disse holdningene, sa han og advarte mot faren for at Trump som president utpeker dommere i høyesterett som vil true borgerrettighetene.

Les også: – Sanders og Clinton planlegger felles valgkamparrangement

Buet mot Clinton

Selv om jubelen satt løst hos de fleste av de tusener som hadde møtt opp på arrangementet, var det også tydelig buing mot Clinton. Men lite tydet på at hun lot seg affisere av det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanders selv fortsatte med å si at det ikke var til å legge skjul på at han og Clinton er uenige om mange ting.

– Men denne valgkampen handler ikke om Hillary Clinton eller Donald Trump, og heller ikke om Bernie Sanders. Den handler om behovene til det amerikanske folk. Og det råder ingen tvil om at Hillary Clinton er best skikket til å møte disse utfordringene, sa han.

Presidentvalget holdes 8. november.

Les også: – Sanders og Clinton planlegger felles valgkamparrangement