Lan Marie Nguyen Berg (MDG) utsatt for grov hets

Siden Lan Marie Nguyen Berg ble Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, har hun fått flere e-poster og kommentarer med lite hyggelig innhold. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Siden Lan Marie Nguyen Berg ble Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, har hun fått flere e-poster og kommentarer med lite hyggelig innhold. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

– Det er en del folk som bare burde skamme seg veldig, sier Miljøpartiet de Grønnes Rasmus Hansson i et stort intervju med Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansson forteller til avisen at Oslos Miljø- og samferdselsbyrå, Lan Marie Nguyen Berg (29), har blitt utsatt for hets knyttet til at hun er en ung kvinne.

– At hun hisser opp noen gretne gubber er ikke rart. De er sikkert sure fordi de ser hva Lan og MDG har fått til i Oslo. Men noen folk har så lite folkeskikk at det gjør dem ukontrollert sure. Det må folk slutte med, sier MDGs nasjonale talsperson, Rasmus Hansson, til Dagbladet.

Nguyen Berg har tidligere sagt i et intervju med NTB at hun får en del e-poster og kommentarer som ikke er særlig hyggelige.

Les også: Høyre advarer mot De Grønne

Bort med bilene

MDGs unge stjerneskudd har gjort tiltak i Oslo som har gjort henne både populær og upopulær.

Siden hun ble byråd i hovedstaden har hun sørget for å øke parkeringsavgiftene og stenge parkeringsplasser for å rydde vei for sykler. Det har skapt en del misnøye hos dem som er vant til å bruke bil i byen.

Les også: MDG: – Det er ingen menneskerett å kjøre bil

Utsatt for dataangrep

Det er ikke bare Nguyen Berg som har blitt utsatt for hets i Miljøpartiet de Grønne. I slutten av juni ble MDG utsatt for et massivt e-post-angrep der noen hacket seg inn i systemet deres og sendte ut massemeldinger for å sverte partiet.

Det ble blant annet skrevet at «MDG elsker fossilt brennstoff» og at partiet hadde inngått et samarbeid med Rødt og Liberalistene.

Les også: SV hevder MDG-ansatt har misbrukt interne SV-sider

Personvernpolicy