Stoltenberg signerte avtale med EU

– Vi vil ikke ha en ny kald krig, sa Stoltenberg under NATO-toppmøtet fredag. Se video.

Jens Stoltenberg, EU-president Donald Tusk og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har signert deklarasjonen om samarbeid mellom EU og NATO. Stoltenberg kaller avtalen historisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har signert en deklarasjon som vil gi nytt innhold i partnerskapet mellom NATO og EU. Denne historiske avgjørelsen vil gjøre at vi kan samarbeide enda tettere enn før, sa Jens Stoltenberg fredag ettermiddag.

28 stats- og regjeringssjefer i NATO-landene er samlet i Warszawa for toppmøte.

– Vi møter utfordringer uten sidestykke. Sammen er vi et formidabelt team med de verktøy vi trenger for å beskytte våre borgere. Ved å jobbe sammen kan vi bruke våre ressurser effektivt, og i disse usikre tider er vårt partnerskap essensielt, sa Stoltenberg videre.

Les også: Solberg føler ikke press fra amerikanerne

Det er det første NATO-toppmøtet under Jens Stoltenbergs ledelse. Tidlig fredag ettermiddag signerte Stoltenberg, sammen med Tusk og Juncker en deklarasjon om samarbeid mellom EU og NATO.

– Deklarasjonen vi signerer i dag sender et tydelig buskap. Et sterkere EU betyr et sterkere NATO, og et sterkere NATO betyr et sterkere EU, sa Juncker etter at avtalen var underskrevet.

Les også: Putin: – Vi må svare på NATOs aggressive retorikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus