Bergen Frp vil gi Listhaug sikker plass på Stortinget

Leder i Bergen Frp, Petter Eltvik, mener at Sylvi Listhaug kan velges inn på Stortinget fra Hordaland i 2017. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Leder i Bergen Frp, Petter Eltvik, mener at Sylvi Listhaug kan velges inn på Stortinget fra Hordaland i 2017. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Lederen i Bergen Frp vil la Sylvi Listhaug representere lokallaget på Hordalands valgliste. Da vil hun være sikret plass på Stortinget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen skal etter skikken ha i alle fall én av de sikre plassene på listen, ifølge Bergensavisen. Den vil leder Petter Eltvik gi til Sylvi Listhaug, som i dag er innvandrings- og integreringsminister i Solberg-regjeringen. Hun har sterk støtte i Bergen Frp, ifølge Eltvik.

– Og jeg får mange tilbakemeldinger på at dette er en god idé. Spør du meg, kan Bergen være godt representert med folk som ikke er fra Bergen, sier han.

Les også: – Et stortingsnei fra Listhaug er et farvel til politikken

Listhaug har ikke plass på Stortinget i dag, men er aktuell til sikker plass på Oslo Frps nominasjonsliste foran stortingsvalget i 2017. Det blir i så fall i konkurranse med Christian Tybring-Gjedde, som ønsker en fjerde periode på Stortinget.

I hennes opprinnelige hjemfylke, Møre og Romsdal, er det Harald T. Nesvik, partiets parlamentariske leder, som har den sikre førsteplassen.

Per i dag har Hordaland Frp to representanter inne, Helge André Njåstad og Gjermund Hagesæter – sistnevnte tar ikke gjenvalg.

Sylvi Listhaug sa denne uken at hun vurderer å gi seg i politikken av hensyn til familien og vil bruke sommeren til å tenke over om hun ønsker å gå for nominasjon.

Les også: Listhaug vurderer å gi seg i norsk politikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus