Lederstriden i britiske Labour:Opprørerne mot Jeremy Corbyn i ferd med å gi seg

JEREMY CORBYN: Labour-lederen, her under spørretimen i Underhuset i det britiske parlamentet onsdag, ser ut til å riste motstanderne av seg.
JEREMY CORBYN: Labour-lederen, her under spørretimen i Underhuset i det britiske parlamentet onsdag, ser ut til å riste motstanderne av seg. Foto: Reuters Tv / Reuters/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprørerne mot den venstreorienterte lederen av det britiske arbeiderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, ser ut til å gi opp forsøket på å få ham kastet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder britiske medier torsdag.

Owen Smith, parlamentsmedlemmet som samlet underskrifter for å få skiftet ut partileder Corbyn, sier til avisa Guardian at man nå må avblåse kampen og starte samtaler for å hele sårene i arbeiderpartiet Labour.

Smiths oppfordring til forsoning, som skal ha blitt møtt positivt av Corbyn, setter en annen Labour-politiker, Angela Eagle, i knipe. Hun har signalisert vilje til å stille som lederkandidat mot Corbyn.

Les også: Klart flertall for mistillit mot Corbyn

– Jeremy Corbyn vinner kampen om lederskapet i Labour, skriver Business Insider.

Kuppet mot Corbyn som leder, ser ut til å mislykkes, heter det videre.

«Det er slutt», sier opprørere mot Corbyn ifølge The Telegraph.

Opprørerne blant Labours parlamentsmedlemmer innser at de ikke har en sjanse til å vinne en avstemning blant medlemmene i partiet om hvem som skal sitte på toppen.

Les også: Krisemøte i britiske Labour