Lederstriden i britiske Labour:

Opprørerne mot Jeremy Corbyn i ferd med å gi seg

JEREMY CORBYN: Labour-lederen, her under spørretimen i Underhuset i det britiske parlamentet onsdag, ser ut til å riste motstanderne av seg.
JEREMY CORBYN: Labour-lederen, her under spørretimen i Underhuset i det britiske parlamentet onsdag, ser ut til å riste motstanderne av seg. Foto: Reuters Tv / Reuters/NTB scanpix

Opprørerne mot den venstreorienterte lederen av det britiske arbeiderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, ser ut til å gi opp forsøket på å få ham kastet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder britiske medier torsdag.

Owen Smith, parlamentsmedlemmet som samlet underskrifter for å få skiftet ut partileder Corbyn, sier til avisa Guardian at man nå må avblåse kampen og starte samtaler for å hele sårene i arbeiderpartiet Labour.

Smiths oppfordring til forsoning, som skal ha blitt møtt positivt av Corbyn, setter en annen Labour-politiker, Angela Eagle, i knipe. Hun har signalisert vilje til å stille som lederkandidat mot Corbyn.

Les også: Klart flertall for mistillit mot Corbyn

– Jeremy Corbyn vinner kampen om lederskapet i Labour, skriver Business Insider.

Kuppet mot Corbyn som leder, ser ut til å mislykkes, heter det videre.

«Det er slutt», sier opprørere mot Corbyn ifølge The Telegraph.

Opprørerne blant Labours parlamentsmedlemmer innser at de ikke har en sjanse til å vinne en avstemning blant medlemmene i partiet om hvem som skal sitte på toppen.

Les også: Krisemøte i britiske Labour

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus