Redd Barna:

– Fullstendig skivebom fra Leirstein

Janne Raanes som leder Norgesprogrammet i Redd Barna mener Ulf Leirstein bommer fullstendig i sine betraktninger om asylbarnas situasjon.
Janne Raanes som leder Norgesprogrammet i Redd Barna mener Ulf Leirstein bommer fullstendig i sine betraktninger om asylbarnas situasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Janne Raanes i Redd Barna mener Fremskrittspartiets Ulf Leirstein har totalt misforstått asylbarnas situasjon etter han uttalte at lukkete mottak for asylbarn vil løse forsvinningene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulf Leirstein (Frp) gikk onsdag rett i strupen på SV-toppene Audun Lysbakken og Karin Andersen etter at de i ABC Nyheter krevde øyeblikkelig svar fra justisminister Anders Anundsen (Frp).

– Har Karin Andersen fått solstikk i sommervarmen? spurte Leirstein.

SV-ledelsen vil vurdere mistillit hvis det viser seg at justisministeren har kjent til hendelsene der asylbarn er blitt offer for menneskesmugling og kriminell virksomhet.

Politiet og Utlendingsdirektoratet var så tidlig som i desember kjent med opplysningene.

Les bakgrunn: Titalls asylbarn plukket opp av ukjente

Frp-politiker Leirstein, som er medlem i Justiskomiteen, sa onsdag at løsningen på forsvunne barn vil være lukkete mottak for asylbarn. I tillegg til full grensekontroll i ekstreme perioder med stor tilstrømning.

Det får Redd Barna og Janne Raanes, leder i Norgesprogrammet, til å riste på hodet.

– Ulf Leirstrein bommer totalt. Det er fullstendig skivebom, sier Raanes.

Hun begrunner det slik:

– Svaret er ikke lukkete mottak, i denne saken er det snakk om barn som forsvinner før de blir registrert og kommer på mottakene. De søker ikke asyl. Svaret er en mye mer oppsøkende tjeneste når barna kommer hit.

Raanes mener det er «helt klart at barn ned i tolvårsalderen ikke klarer seg selv i et fremmed land».

I går mente Leirstein de ville klare seg selv.

– De har jo klart å komme seg til Norge selv, sa Frp-politikeren.

Les også: – Flere enslige mindreårige på gatene enn myndighetene vet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus