Barnefamilie må betale 60.000 kroner etter fødsel

En familie sitter igjen med en regning på 60.000 kroner etter en fødsel på Haukeland universitetssjukehus fordi moren ikke hadde norsk personnummer. Begge foreldrene er norske statsborgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fødselen i mai i år fikk Nicolas Kubwimana og Lyse Mabano en regning på 57.643 kroner, skriver Bergens Tidende.

Bakgrunnen er at Mabano ventet på svar fra UDI om oppholdstillatelse, og derfor manglet norsk personnummer. Familiefaren har vært norsk statsborger siden 2008. Han sier familien ikke har råd til å betale.

– Lyse var i Norge på lovlig vis og ventet på behandling av søknaden sin da hun fødte. Svaret fra UDI kom bare dager etter fødselen var over, og slo fast at hun har rett til å bli her. At prosessen har tatt lang tid er ikke familien sin skyld, sier familiens advokat, Marianne Karlsen.

Haukeland universitetssjukehus sender automatisk ut faktura til pasienter som ikke er medlem av folketrygden. Kan ikke pasienten betale, må sykehuset selv ta regningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus