Meny

Store kommuner kan droppe samarbeid med nei-naboer

Kristiansand vil gå gjennom de interkommunale samarbeidene etter at naboene sa nei til sammenslåing. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere store kommuner som ikke har fått med seg sine mindre naboer på sammenslåing, vil gå gjennom samarbeidet med naboene. Det kan bety mindre hjelp til naboene.

Kristiansand er en av kommunene som ikke fikk gjennomslag for sine planer om å slå seg sammen med flere mindre naboer. Nå sier ordføreren til Nationen at byen «må nok tenke interkommunalt samarbeid i landsdelen på en litt ny måte».

– Kristiansand skal fortsatt være en leder på Sørlandet, men du kan ikke forvente at vi skal ta regningen for naboene, sier Harald Furre (H). Bystyret i Sørlandets største kommune har vedtatt å gå gjennom alle interkommunale selskaper og samarbeid og har varslet at byen kan bli en mindre raus storebror.

Les også:  Nye folkeavstemninger om kommunesammenslåing

– I knutepunktet Sørlandet er det mye læringsnettverk og samarbeid der Kristiansand føler at vi yter mer enn vi får. Når naboene har sagt at de klarer seg selv videre, må vi respektere det og se på hvilke samarbeid vi har nytte av, forklarer Furre.

I Follo, der bare Oppegård ville gå sammen med Ski, er det også duket for en gjennomgang, men Ski-ordfører Tuva Moflag (Ap) har ikke noe ønske om å rasere Follo-regionen.

– Vi har en del områder der det er fint å tenke på hele regionen, sier hun.

Les også:  Ny måling viser flertall mot kommunesammenslåing

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus