Meny

Færre asylankomster kan gi milliardbeløp «til overs»

Statsminister Erna Solberg vil ikke si hvordan eventuelle ubrukte asylmilliarder vil bli brukt. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prognosene for asylankomster i år er justert kraftig ned. Dermed kan flere milliarder kroner i statsbudsjettet bli frigitt til andre formål.

I revidert nasjonalbudsjett er det tatt høyde for 25.000 asylsøkere i år, men hittil har det kommet færre asylsøkere til landet enn på mange år. Før jul ble det gitt en ekstrabevilgning på 9,5 milliarder kroner, og med 25.000 ankomster i år og neste år, har Finansdepartementet beregnet en kostnad for innvandring og integrering på 28,5 milliarder til neste år, skriver Dagens Næringsliv. Med færre ankomster kan regjeringen bli sittende med flere milliarder til overs.

– Det er klart at det vil gi et større rom i budsjettet hvis vi ser samme utviklingen fremover. Men det er heller ikke sånn at vi er nødt til å bruke opp alle pengene i budsjettet, sier statsminister Erna Solberg (H) til avisen.

Hun vil ikke gi noen løfter om hvor eventuelle ubrukte asylmidler kan bli satt inn.

– Hva vi gjør i salderingen av budsjettet til høsten, får vi komme tilbake til. Men vi må huske at vi har noen store og viktige prioriteringer vi må fortsette med. Det er å sikre videre omstilling i Norge. Sikre at folk kommer raskt i jobb, sier statsministeren. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus