Marine Le Pen gir sin støtte til Trump

<p>Marine Le Pen, lederen for partiet Nasjonal front, planlegger å stille som kandidat i det franske presidentvalget neste år. Foto: Heinz-Peter Bader (Reuters/NTB scanpix)</p>
Marine Le Pen, lederen for partiet Nasjonal front, planlegger å stille som kandidat i det franske presidentvalget neste år. Foto: Heinz-Peter Bader (Reuters/NTB scanpix)

Lederen for ytre høyre i fransk politikk, Marine Le Pen, sier at hvis hun var amerikaner, ville hun ha stemt på Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i et intervju med det franske magasinet Valeurs Actuelles at lederen for Nasjonal front gir sin støtte til republikanske Trump fremfor hans demokratiske rival Hillary Clinton, melder Reuters.

– Hvis jeg var amerikaner, ville jeg stemt på hvem som helst andre enn Clinton. Mellom ham og Hillary Clinton, er det klart at jeg ville valgt Donald Trump, sier Le Pen til Valeurs Actuelles.

Les også: Trump reagerer kraftig på at Clinton slipper tiltale

Le Pen har hyllet britenes beslutning om å gå ut av EU og har krevd en lignende folkeavstemning i Frankrike.

Nasjonal front gjorde et brakvalg i regionvalget i Frankrike i desember, og Marine Le Pen planlegger å stille som kandidat i det franske presidentvalget neste år.

Les også: Solheim: – Trumps utspill kan bli farlige

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy