Helgesen: – Parisavtalen kan tre i kraft i år

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeidet med å ratifisere Parisavtalen går raskere enn mange hadde ventet. Klimaminister Vidar Helgesen (H) mener avtalen kan tre i kraft innen utgangen av året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helgesen er optimistisk etter tre dager i Berlin på et ministermøte om klimaforhandlingene, skriver Dagsavisen. Mottoet der var «Gjør Parisavtalen til virkelighet».

– Mange land ratifiserer avtalen i løpet av året. USA og Kina har sagt at de vil gjøre det. Det samme har Mexico. India vil forsøke å ratifisere i år, Marokko kommer snart og tyskerne holder på. Det kan tilsi at Parisavtalen trer i kraft i løpet av året eller tidlig neste år, sier Helgesen.

Avtalen, som har som mål å holde den globale temperaturøkningen under 2 grader, ble undertegnet i den franske hovedstaden i fjor. 177 land har undertegnet, men før avtalen blir juridisk bindende, må den ratifiseres av minst 55 land som representerer minst 55 prosent av verdens utslipp, skriver avisen.

– Hvis også India ratifiserer avtalen i år, vil vi ikke være langt unna 55 prosent av de globale utslippene, konstaterer Helgesen.

Les også: USA: – India tar sikte på å godkjenne Parisavtalen i år

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus