Colombianske opprørere dropper «skatt»

<p>Colombias president Juan Manuel Santos (til venstre) og Cubas president Raul Castro ser på FARC-leder Timoleón «Timochenko» Jiménez (til høyre), som reiser seg og hever hånden før signeringen av våpenhvileavtalen Colombias regjering. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
Colombias president Juan Manuel Santos (til venstre) og Cubas president Raul Castro ser på FARC-leder Timoleón «Timochenko» Jiménez (til høyre), som reiser seg og hever hånden før signeringen av våpenhvileavtalen Colombias regjering. Foto: Reuters / NTB scanpix

FARC-geriljaen i Colombia har sluttet å rekruttere medlemmer og kreve inn «skatter» fra sivilbefolkningen i et steg mot fredsavtale, sier geriljaens leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er tre måneder siden vi sluttet å rekruttere menn og kvinner til FARCs linjer. Jeg har også gitt ordre om å stoppe innkrevingen av skatter på all lovlig økonomisk aktivitet i regionen, sier FARC-leder Timoleón «Timochenko» Jiménez, som kommer med opplysningene i et intervju med nyhetsbyrået Prensa Rural.

– Vi tror ikke det er lenge til vi kommer til overensstemmelse, sier han, med henvisning til en endelig fredsavtale med regjeringen.

Den venstreorientert FARC-geriljaen og landets regjering signerte i forrige måned en våpenhvileavtale. Forhandlingene har pågått siden høsten 2012. Partene skal ha kommet videre i fredsforhandlingene i Cubas hovedstad Havana denne uken, og ifølge Norges utenriksminister Børge Brende (H) er det håp om at en endelig fredsavtale kan være på plass innen slutten av august.

Konflikten i Colombia har gjort syv millioner mennesker til flyktninger i eget land. Om lag 260.000 mennesker har mistet livet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus