Meny

Asylkrise ga vekst for mottaksselskapet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet Hero, som er Norges største operatør av asylmottak, opplevde en kraftig økning i omsetning som følge av asylkrisen i fjor. Overskuddet ble mer enn doblet.

Heros resultat før skatt ble på 60,5 millioner kroner i 2015, mot 27,3 millioner året før, melder VG. Samtidig økte omsetningen fra 549 millioner til rundt 872 millioner.

Utviklingsdirektør Mette Grude forteller om et svært hektisk år, som følge av økingen i antall asylsøkere som kom til Norge, men selskapet har inntekter også fra annen virksomhet ved siden av mottaksdriften.

Bakgrunn: Kraftig nedgang i antall asylsøkere

– Omsetningen øker med økt mengde driftsenheter, men økt mengde fremmedspråklige innbyggere øker også etterspørsel etter tolketjenester og undervisning. Hero Norge har i resultatet for 2015 også tjenesteområdet tolk og kompetanse inne, forklarer Grude. Så langt i år har asyltilstrømmingen vært betydelig lavere, og Grude sier selskapet planlegger «ut fra signaler og faktisk tilstrømming».

Les også: Betaler millioner for tomme senger i frykt for ny asylkrise

– Vi er opptatt av å ha en sunn økonomi som sikrer at vi kan ivareta våre forpliktelser i både oppgang og en eventuell nedgang i tilstrømningen av asylsøkere.

Les også: Tjente over 850 millioner på flyktningstrømmen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus