Asylkrise ga vekst for mottaksselskapet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet Hero, som er Norges største operatør av asylmottak, opplevde en kraftig økning i omsetning som følge av asylkrisen i fjor. Overskuddet ble mer enn doblet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heros resultat før skatt ble på 60,5 millioner kroner i 2015, mot 27,3 millioner året før, melder VG. Samtidig økte omsetningen fra 549 millioner til rundt 872 millioner.

Utviklingsdirektør Mette Grude forteller om et svært hektisk år, som følge av økingen i antall asylsøkere som kom til Norge, men selskapet har inntekter også fra annen virksomhet ved siden av mottaksdriften.

Bakgrunn: Kraftig nedgang i antall asylsøkere

– Omsetningen øker med økt mengde driftsenheter, men økt mengde fremmedspråklige innbyggere øker også etterspørsel etter tolketjenester og undervisning. Hero Norge har i resultatet for 2015 også tjenesteområdet tolk og kompetanse inne, forklarer Grude. Så langt i år har asyltilstrømmingen vært betydelig lavere, og Grude sier selskapet planlegger «ut fra signaler og faktisk tilstrømming».

Les også: Betaler millioner for tomme senger i frykt for ny asylkrise

– Vi er opptatt av å ha en sunn økonomi som sikrer at vi kan ivareta våre forpliktelser i både oppgang og en eventuell nedgang i tilstrømningen av asylsøkere.

Les også: Tjente over 850 millioner på flyktningstrømmen