Listhaug vurderer å gi seg i norsk politikk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun skal gjennom «en reell tankeprosess» før hun bestemmer seg for om hun vil konkurrere om en plass på Stortinget neste år. Stillfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier til VG at hun vurderer å gi seg i politikken av hensyn til familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva gjør man når poden på fem år må forklare de andre barna hvorfor moren henter så sjelden i barnehagen? Da vurderer du om du skal gi deg i politikken, sier den 38-årige Frp-statsråden til VG.

– Jeg skal derfor gjennom en reell tankeprosess i sommer, hvor jeg skal avgjøre om jeg skal gå for nominasjon til Stortinget, sier hun.

Listhaug begynte som innvandrings- og integreringsminister i desember. I vår ble det så mye at hun fikk beskjed av mannen sin om å hente og levere mer i barnehagen og på skolen.

– Det er litt mindre trøkk i denne førsommerperioden, så det gikk bra. Det setter også ungene pris på, sier Listhaug i intervjuet.

38-åringen har ikke plass på Stortinget i dag, men hun er aktuell til sikker plass på Oslo Frps nominasjonsliste foran stortingsvalget i 2017. Det blir i så fall i konkurranse med Christian Tybring-Gjedde, som ønsker en fjerde periode på Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:

Listhaug: – Trygt å sende asylsøkere tilbake til Afghanistan

Solberg: – Opplever ikke at statsråder ikke har fulgt beskjeder

Listhaug får best karakter av sine egne

Abid Raja: – Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder

Se også videoen under: Erna Solberg: – Sylvi Listhaug har vært veldig viktig for asyldebatten.