Listhaug vurderer å gi seg i norsk politikk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun skal gjennom «en reell tankeprosess» før hun bestemmer seg for om hun vil konkurrere om en plass på Stortinget neste år. Stillfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier til VG at hun vurderer å gi seg i politikken av hensyn til familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hva gjør man når poden på fem år må forklare de andre barna hvorfor moren henter så sjelden i barnehagen? Da vurderer du om du skal gi deg i politikken, sier den 38-årige Frp-statsråden til VG.

– Jeg skal derfor gjennom en reell tankeprosess i sommer, hvor jeg skal avgjøre om jeg skal gå for nominasjon til Stortinget, sier hun.

Listhaug begynte som innvandrings- og integreringsminister i desember. I vår ble det så mye at hun fikk beskjed av mannen sin om å hente og levere mer i barnehagen og på skolen.

– Det er litt mindre trøkk i denne førsommerperioden, så det gikk bra. Det setter også ungene pris på, sier Listhaug i intervjuet.

38-åringen har ikke plass på Stortinget i dag, men hun er aktuell til sikker plass på Oslo Frps nominasjonsliste foran stortingsvalget i 2017. Det blir i så fall i konkurranse med Christian Tybring-Gjedde, som ønsker en fjerde periode på Stortinget.

Les også:

Listhaug: – Trygt å sende asylsøkere tilbake til Afghanistan

Solberg: – Opplever ikke at statsråder ikke har fulgt beskjeder

Listhaug får best karakter av sine egne

Abid Raja: – Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder

Se også videoen under: Erna Solberg: – Sylvi Listhaug har vært veldig viktig for asyldebatten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus