Meny

Tjente over 850 millioner på flyktningstrømmen

Hero Norge, som driver en rekke asylmottak, tjente hele 852 millioner kroner på flyktningstrømmen i fjor og sikret seg dermed rekordoverskudd. Her fra mottakssenteret for asylsøkere i Råde i Østfold som Hero Norge drifter. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hero Norge, som driver en rekke asylmottak, tjente hele 852 millioner kroner på flyktningstrømmen i fjor og sikret seg dermed rekordoverskudd, skriver Nettavisen.

Årsresultatet etter skatt ble 44 millioner kroner, noe som vil si et overskudd på drøyt 3,6 millioner kroner i måneden. Mesteparten av pengene kommer fra det offentlige.

– Behovet for mottaksplasser varierer fra år til år, og fra sommeren 2015 økte ankomstene dramatisk i Norge. Flere av mottakene var midlertidige og mange var såkalte akuttmottak med kort varighet, skriver styret i Hero i sin årsberetning.

Bakgrunn: Betaler millioner for tomme senger i frykt for ny asylkrise

Hero er i dag Skandinavias største mottaksoperatør og har flere titall mottak i Norge og Sverige. Bak selskapet står milliardærbrødrene Roger og Kristian Adolfsen, som overtok aksjemajoriteten i 2014.

Les også: Stor usikkerhet på UDI-møte med asyl-aktører i 2015

Men pengefesten kan snart være slutt. Etter en dramatisk nedgang i antall asylankomster har Utlendingsdirektoratet varslet at mottakskapasiteten skal bygges ned med en tredel i løpet av sommeren. Dersom nedgangen fortsetter, kan antall plasser bli ytterligere redusert.

Les også: Kraftig nedgang i antall asylsøkere

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus