Kraftig nedgang i antall asylsøkere

<p>UDI-direktør Frode Forfang oppsummerte første halvdel av asylåret 2016 på en pressebrifing i Oslo tirsdag. I tillegg til å presentere asyltallene, gjorde han også rede for hva vi kan forvente av asylankomster fremover og hvordan UDI håndterer mottakskapasiteten og saksbehandlingen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)</p>
UDI-direktør Frode Forfang oppsummerte første halvdel av asylåret 2016 på en pressebrifing i Oslo tirsdag. I tillegg til å presentere asyltallene, gjorde han også rede for hva vi kan forvente av asylankomster fremover og hvordan UDI håndterer mottakskapasiteten og saksbehandlingen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Første halvår i år kom det 1.678 asylsøkere til Norge, viser nye tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Det er en nedgang på 64 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDIs asyltall for første halvår i år viser en kraftig nedgang i antall asylsøkere. UDI-direktør Frode Forfang sier vi må tilbake til 1997 for å finne et like lavt antall av enslige mindreårige asylsøkere til landet.

Les også: Hver tredje asylmottaksplass ikke i bruk

Ifølge tallene har det også vært en halvering av antall enslige mindreårige asylsøkere til Norge første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Ifølge Forfang er det knyttet stor usikkerhet når det gjelder situasjonen fremover.

– I fjor høst var en helt ekstraordinær situasjon, det er ingen ting som tyder på at vi vil oppleve det samme i år, sier UDI-direktøren, som legger til at det erfaringsmessig er sensommer og tidlig høst som er høysesong for asylankomster.

Les også:

95 prosent færre asylsøkere til Norge

Enslige mindreårige må selv skaffe pass

UDI vil be om asyl-avklaring

Mener UDI driver «ekstrem forskjellsbehandling»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus