Japanske ofre fløyet hjem etter Dhaka-angrepet

<p>Japans utenriksminister Fumio Kishida legger blomster på kistene med de japanske ofrene etter Dhaka-angrepet. Foto: Toru Hanai (Reuters / NTB scanpix)</p>
Japans utenriksminister Fumio Kishida legger blomster på kistene med de japanske ofrene etter Dhaka-angrepet. Foto: Toru Hanai (Reuters / NTB scanpix)

De syv japanske statsborgerne som ble drept i terroraksjonen i Bangladeshs hovedstad Dhaka, ble fløyet hjem til Japan i et regjeringsfly tidlig tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet med levningene og ofrenes pårørende landet på Haneda lufthavn i Tokyo like før klokken 06 lokal tid. Flere av ofrenes familiemedlemmer ble fløyet til Bangladesh etter angrepet som fant sted sent fredag kveld.

Kistene var dekket med hvite laken og ble senket ned på bakken fra flyet. Der ventet utenriksminister Fumio Kishida, flere myndighetsansatte og kolleger av ofrene. Kishida ba for de drepte og la ned blomster på kistene.

Les også: Bangladesh: – IS sto ikke bak terroren i Dhaka

Tamaoki Watanabe, som var en av de 13 gislene som ble reddet da spesialstyrker gikk til aksjon mot restauranten, ble fløyet til Tokyo på et tidligere fly og deretter sendt til sykehus for å få behandling for skuddskader.

Islamistiske ekstremister holdt gisler og drepte to politimenn og 20 sivile. I tillegg til de syv japanerne, ble ni italienere, to bangladeshere, en inder og en amerikaner drept. IS har tatt på seg ansvaret for angrepet, mens myndighetene i Bangladesh sier at de som gjennomførte angrepet var lokale.

Bakgrunn: Hæren i Bangladesh: – 20 utlendinger ble drept

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus