Meny

Borgerlig flertall og ny svak måling for Ap

Ap-nestleder Hadia Tajik sier hun gjerne skulle sett bedre tall. Bakgrunnstallene viser at det særlig er på Sør- og Vestlandet at de to regjeringspartiene øker mest. I områder med økende ledighet taper Arbeiderpartiet oppslutning. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De borgerlige går fram og Arbeiderpartiet tilbake på julimålingen TNS Gallup har gjort for TV 2. Samtidig er Rødt større enn Miljøpartiet de Grønne.

Ap er største parti, men får bare 32,2 prosent på meningsmålingen, et fall på 2,7 prosentpoeng siden juni. Det er det laveste nivået for partiet på tre år.

Senterpartiet får 7 prosent, fram 1,1 prosentpoeng, mens SV er omtrent på stedet hvil med 4,7 prosent (-0,1). Rødt får 2,9 prosent (+0,7), noe som gjør dem større enn Miljøpartiet De Grønne, som får 2,6 prosent, ned 1,5 prosentpoeng siden junimålingen og det svakeste for partiet siden desember 2013.

– Dette er ikke en veldig god måling for Arbeiderpartiet. Selv om vi går noe tilbake nå, har vi jevnt over hatt gode og stabile målinger inn mot sommeren, sier Ap-nestleder Hadia Tajik i en kommentar til TV 2.

Høyre får 24,9 prosent, opp ett prosentpoeng, mens Frp får 14,9 (+0,2).

Kristelig Folkeparti går også fram ett prosentpoeng, men har likevel bare støtte fra 5,1 prosent av de spurte. Venstre går tilbake 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent

Mandatfordelingen gir 90 stortingsplasser til dagens regjeringspartier og deres to støttepartier. De rødgrønne får 77, mens Rødt og MDG får ett mandat hver.

Feilmarginen på målingen er mellom 1,2 og 2,8 prosentpoeng, og størst for de største partiene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus