Meny

Lang homostrid kan true i Kristelig Folkeparti

KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa (t.v.) og Amal Aden (t.h). Oslo Pride-parade. Homofile, lesbiske, transpersoner og støttespillere deltok under lørdagens Pride-parade gjennom Grønland i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store fylkeslag i Kristelig Folkeparti ønsker ingen oppmykning av programpunktet om ekteskap mellom mann og kvinne. Striden kan vare helt til landsmøtet, skriver Vårt Land.

KrF-leder Knut Arild Hareides deltakelse i Pride-paraden og et VG-intervju der kampen mot dagens ekteskapslov langt på vei ble avlyst har skapt uro i konservative deler av partiet.

Før dette reagerte flere fylkeslag mot forslaget til program for neste stortingsperiode. Der var formuleringen om å «sikre ekteskapet mellom mann og kvinne en plass i lovverket» borte, skriver Vårt Land.

I stedet ble ekteskapet mellom mann og kvinne omtalt som «den mest stabile rammen rundt barns oppvekst». Utkastet tok også til orde for å «anerkjenne» at mennesker inngår andre samliv enn ekteskapet. Programkomiteen sto samlet om justeringene.

Men både fylkeslagene i Østfold og Vest-Agder advarer mot å myke opp KrFs posisjon.

– Vi har meldt inn til programkomiteen at vi heller bør stå fast ved den formuleringen vi har i dag, sier Per Sverre Kvinlaug i Vest-Agder.

– Formuleringen i dagens program er tydeligere, sier leder i Østfold KrF, Brynjar Høidebraaten.

Programkomiteen skal ha klart et endelig programutkast før landsstyremøtet i november. Om ikke landsstyret samler seg, kan det bli åpen strid om holdning til likekjønnede ekteskap under landsmøtet neste vår.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus