Flertall mener tekstilarbeidere har uakseptable forhold

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

55,5 prosent av de spurte i en undersøkelse «har inntrykk av at» tekstilarbeiderne som syr klærne våre har uakseptable lønns- og arbeidsvilkår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 9,8 prosent oppfatter forholdene som akseptable, mens 34,7 prosent svarte «vet ikke» i undersøkelsen, som er utført på oppdrag fra Framtiden i våre hender, skriver Dagsavisen.

– Svært mange sliter, fordi de tjener langt under det som er mulig for å leve et liv i verdighet. Vi ser av en rekke rapporter at lønningene ikke klarer å dekke de mest grunnleggende behovene. Underernæring er også en del av bildet, forklarer Carin Leffler, som er fagrådgiver i levelønn og etikk i leverandørkjeden i Framtiden i våre hender (FIVH).

Les også: Syriske flyktningbarn syr klær for H & M

Hun er overbevist om at andelen som svarer at de oppfatter vilkårene som uakseptable, er høyere enn den ville vært tidligere, fordi arbeidernes vilkår har fått mer oppmerksomhet de siste årene. Blant annet var det store oppslag da en fabrikkbygning i Bangladesh kollapset, og over 1.000 arbeidere døde.

– En annen faktor i norsk sammenheng er produksjonen av serien «Sweatshop». I tillegg kommer mange saker der det har blitt avslørt kritikkverdige forhold.

Les også: Sjekk alltid merkelappen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus