Tybring-Gjedde vil ha slutt på Clinton-støtte

Christian Tybring-Gjedde. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Christian Tybring-Gjedde. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Christian Tybring-Gjedde i Frp ber regjeringen stanse den norske støtten til Clinton-stiftelsen. Han mener det kan være vanskelig å skille stiftelsen fra Clinton-ekteparets politiske ambisjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge er en av de største bidragsyterne til stiftelsen, som er opprettet av Clinton-familien, noe Tybring-Gjedde synes er problematisk. Han vil derfor kutte ut den norske støtten, skriver Dagbladet.

– Ettersom en av hovedaktørene i Clinton-stiftelsen i dag er presidentkandidat, synes jeg det er naturlig å avvikle støtten. Generelt sett er det uheldig å ha økonomisk samarbeid eller bistandsavtaler med organisasjoner som også har en politisk agenda. Det skaper lett bindinger som kan misbrukes eller misforstås, sier Tybring-Gjedde. Han sier det kan være vanskelig å skille mellom stiftelsens bistandsarbeid og Clinton-familiens politiske agenda.

– Man kan jo tenke seg hvilke reaksjoner det ville vakt dersom de økonomiske bidragene hadde gått til en organisasjon drevet av konkurrenten, sier Tybring-Gjedde. Donald Trump har en stiftelse til støtte for krigsveteraner, mens sønnen Eric Trumps stiftelse gir penger til barnesykehus og kreftforskning.

Les også: Rapport: – Norge bryter egne bistandsprinsipper