Meny

Israel godkjenner nye boliger i bosetninger

Bosetningen Maale Adumim på den okkuperte palestinske Vestbredden. Arkivfoto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel har godkjent bygging av 800 nye boliger for jødiske bosettere i og rundt Øst-Jerusalem, melder israelske medier.

Samtidig melder den israelske avisen Haaretz at det også skal bygges 600 boliger for palestinere i et arabisk nabolag i Jerusalem, trass kritikk fra høyrefløyen.

500 av de nye jødiske boligene skal bygges i Maale Adumin, en stor bosetning på den okkuperte Vestbredden utenfor Jerusalem, mens resten bygges i Ramot og Pisgat Zeev i utkanten av Jerusalem.

Les også:  Flyktningbarn må vente halvannet år på bosetting

Ifølge Reuters fremskynder statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman planene om nye jødiske boliger i Øst-Jerusalem og Maale Adumim for å blidgjøre høyreorienterte som er opprørt over byggeplanene og den siste bølgen av palestinske angrep mot israelere.

Netanyahu varslet søndag aggressive tiltak mot palestinere på den okkuperte Vestbredden etter flere palestinske angrep i bosetninger. I tillegg lovte han økt innsats for å styrke bosetningene.

Les også:   Israel kutter utbetalinger til Palestina etter angrep

Uttalelsene kommer etter at Midtøsten-kvartetten fredag ba Israel stanse bosetningsaktiviteten på den okkuperte Vestbredden om ikke tostatsløsningen skal dø. Minst 570.000 israelske bosettere på den okkuperte Vestbredden, inkludert det annekterte Øst-Jerusalem.

Les også:   Israel bevilger 150 nye millioner til bosetninger

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus